Лего

лего


Различните видове конструктори Lego могат да се използват за създаване на различни дейности. Тези играчки са забавни за игра и позволяват на децата да се изявяват творчески, като същевременно развиват фината моторика, въображението и пространственото въображение.


Конструкторите LEGO също така насърчават сръчността, отдадеността и хармонията. Детето, което се занимава с тези дейности, ще развие страст към физическата култура, тъй като е вероятно да се занимава с упражнения, които изискват използването на частите на Lego.

лего динозаври


Съществуват три основни вида части за конструктори LEGO: базова плоча и тухла. Базовата плоча е тънко, плоско парче без долни връзки и с шипкова повърхност. Тя се използва за поддържане на нивото на модела върху маса и може да бъде проектирана с повдигнати части или конструкции. Когато конструкторът нарича даден детайл "плоча", това е свързващо парче между различните видове тухли.

лего динозаври
лего нинджаго

лего нинджаго


Серията Lego StarWars излиза през 80-те години на миналия век въз основа на филма на Джордж Лукас. Тя включва подвижни минифигури, както и футуристични технологии. Освен че позволява на децата да изразят своята креативност с този комплект, има и книжки, в които се обяснява историята на различните сгради от поредицата. Въпреки че тези комплекти не са нови, те все още са популярни сред родителите. Това е чудесен избор за деца от всяка възраст!

лего марио


Версиите на роботите LEGO са пример за роботизиран конструктор LEGO. Той позволява на децата да създават различни машини и животни с интерфейс, базиран на действия. Този роботизиран модел е предназначен за деца в предучилищна възраст. Децата ще намерят управлението за интуитивно, а дизайнът на робота е привлекателен за малчуганите. В допълнение към роботиката, моделът LEGO WeDo е пример за модел, изработен със сглобяеми роботи.

лего марио
лего конструктор

лего конструктор


За възрастен, който няма интерес да прави неща с LEGO, по-възрастните участници в дискусията предлагат да си купят комплекти. Макар че това не са играчки, те често са по-големи от тези, с които децата биха си играли като деца. Някои от комплектите са дори реплики на известни сгради и стадиони, луксозни спортни автомобили и космически станции. Тези комплекти приличат повече на трофеи, отколкото на играчки, затова цените им са по-високи. Някои комплекти се предлагат дори в музейните магазини за подаръци.

лего патиланци


Освен минифигурките, други комплекти LEGO включват Duplo. Това са по-малки версии на традиционните тухлички LEGO, с много от същите характеристики като тухличките LEGO. Тухличките Duplo са лесни за сглобяване и са чудесно въведение в света на LEGO за малки деца. Тухличките Duplo са особено полезни за конструкторите в предучилищна възраст. Освен това са по-евтини от тухличките LEGO и са изработени от висококачествена, издръжлива пластмаса.

лего патиланци